Matbloggstoppen

tisdag 9 juni 2009

Chokladrutor



Även detta recept är taget ur Nya Annas mat. Vad som är så toppen med detta recept, utöver att kakorna är goda förstås, är att det blir så många kakor. Toppen att frysa in! Sedan är det ju alltid lätt att baka i en långpanna. På bilden ovanför har jag endast delat kakorna i 20 delar, men på bilden under har jag delat dem ytterligare en gång. Lite större om man ska ha dem som efterrätt med en klick grädde. Mindre om man ska ha dem till fika.



200 g smör
200 g mörk choklad (behöver inte vara hög kakaohalt faktiskt)
4 ägg
4 dl socker
2 1/4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g hasselnötter, mandel eller valnötter
1 msk snabbkaffe löst i 2 msk hett vatten

Smörj och bröa en vanlig långpanna. Hacka nötterna. Värm ugnen till 175 grader. Smält smöret och låt chokladen smälta med på eftervärmen. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ned mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ned smörchokladen i smeten tillsammans med kaffet. Rör ned hälften av nöthacket. Bred ut smeten i långpannan. Strö över resten av nöthacket. Grädda i 25 minuter. De ska vara lite kladdiga. Låt kallna och skär i rutor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar