Matbloggstoppen

tisdag 16 juni 2009

Den rörda kakan



Matt ville baka en kaka i helgen. Eftersom han inte är så van vid att baka plockade jag ut det här receptet. Denna kaka är väldigt lätt att baka och är väldigt god i all sin enkelhet. Receptet är taget ur Annas kakbok av den fantastiska Anna Bergenström.

Nu har Matt bidragit med två kakor på min blogg. Låt er inte luras av detta, innan dessa två kommer jag inte ihåg senaste gången han bakade något...

Kakan är förresten inte bränd. Det är kanelen som får den att se mörk ut och kokosen blir ju lite brun när man gräddar den.



2 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g smält smör
1 tsk kanel
50 g hackade nötter eller 1/2 dl kokosflingor att strö över

Rör samman allt - utom kanel och nötter eller kokos. Vispa inte. Häll smeten i en smord och bröad form (helst en som är 20 cm i diameter). Strö över kanel och nöthack eller kokos grädda i 175 grader i ca 25-30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar