Matbloggstoppen

måndag 8 juni 2009

Pudrade citronrutor


När det gäller mjuka kakor är jag mest förtjust i de som har antingen med choklad, citrus, banan, morötter eller pepparkakssmak att göra. Här kommer ett recept med citronsmak. Supergott!
Även detta recept är taget ur Nya Annas mat. Det märks att jag inte är på hemmaplan. Här är utbudet av kokböcker lite mindre.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
2 1/2 dl mjöl
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
150 g rumsvarmt smör
-------------------------------------------------------------------------------------------------
3 ägg
2 dl socker
1/2 dl mjöl
rivet skal och saft av en citron
florsocker
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Rör ihop mjöl, socker, vaniljsocker och smör till en deg som plattas ut i en fyrkantig form med måtten 20 x 25 cm. Grädda i 200 grader i 12-15 minuter. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl och citron. Häll över i den förgräddade degformen och grädda i ytterligare 10 minuter.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Krämen är lös när man tar ut den ur ugnen och så ska det vara. Pudra över florsocker och låt stå till påföljande dag. Först då är den klar att ätas. Gärna med en klick grädde.

2 kommentarer:

  1. Mm ser gott ut. Själv har jag precis gjort dina linsbiffar med cashew. Och nyss ur ugnen har jag en limepaj ur "Under valnötsträdet". Så gott det är med citron o lime! Blev så sugen då vi fick jättegod limekaka till efterrätt på bröllopet i helgen med jordgubbar till. Så gott! När kommer ni hem? Hinner vi ses över en lunch i veckan? Kram

    SvaraRadera
  2. Detta är faktiskt samma recept som Annelies citronpaj, nästan. Supergott! I veckan är vi hos mamma. Kram!

    SvaraRadera