Matbloggstoppen

måndag 8 juni 2009

Sockerkaka




Idag fortsatte pärlkastningen. Är hemma hos mamma och när man hälsar på henne så vill hon alltid att man bakar sockerkaka. Det är också en urtråkig kaka att baka. Kanske för att den inte heller är så rolig att äta? Sockerkaka bakade man i mellanstadiet och eftersom det var det enda man kunde baka så bakade man det ofta. När jag gick på mellanstadiet fanns det förövrigt inte så många andra mjuka kakor än just sockerkaka. Det har blivit en bra mycket bättre kakvärld sedan jag var liten. Allt var inte bättre förr!

Detta recept är taget ur Nya Annas mat av den underbara Anna Bergenström. Vad skulle vi göra utan henne?




2 ägg
2 dl socker
50 g smör
1 dl mjölk eller vatten
3 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret i en kastrull och slå i vattnet eller mjölk och låt koka upp. Rör ned smörblandningen i äggsmeten. Blanda i mjöl, bakpulver och vaniljsocker i smeten. Häll i smord och bröad form. Grädda i 175 grader i 35-40 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar