Matbloggstoppen

onsdag 22 juli 2009

Pasta med ärtpesto



Detta är en väldigt lättlagad middag som smakar mycket gott om man gillar ärtor.

Receptet är taget från "Gott och grönt".

250 g frysta ärtor
50 g hasselnötskärnor
50 g riven parmesanost
3 msk färsk hackad mynta
2 msk färsk hackad basilika
2 msk rapsolja
ca 1/2 dl vatten
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

1. Börja med att torrosta hasselnötterna på hög värme i en stekpanna under omrörning tills de fått lite färg.
2. Lägg dem i en kökshandduk och gnugga bort det mesta av skalen.
3. Kör nötterna till grovhackat i en matberedare.
4. Koka upp ärterna, sila av och mixa dem medan de fortfarande är varma tillsammans med nötterna.
5. Tillsätt resten av ingredienserna utaom vattnet och mixa till en puré.
6. Späd med vatten till önskad konsistens, smaka av med salt och peppar och servera med nykokt pasta.

1 kommentar:

  1. Åh, det var ett bra tips (som man kan göra med lite kyckling i :) hi hi hi ) Kram

    SvaraRadera