Matbloggstoppen

söndag 5 juli 2009

Squash- och broccolilasagne med mögelostsås



Denna lasagne hittade jag faktiskt på själv! Brukar inte experimentera själv utan följer alltid recept. Denna måltid blev jag dock nöjd med. Det enda jag hade att anmärka på är att grönmögelostsmaken kanske kunde ha varit starkare.

1 gul lök
500 g squash
300 g fryst broccoli
1 msk torkad timjan
1 1/2 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
salt och peppar

Fräs lök och squash. Tillsätt krossade tomater, timjan och tomatpuré. Låt koka i ca 10 minuter. Koka broccolin tills den har lite tuggmotstånd kvar och vänd ned den i squashröran.

Gör samtidigt mögelostsåsen:

Blanda 3 dl mjölk, 1,5 dl vatten och 2 msk majsstärkelse utblandat med 4 msk kallt vatten. Koka upp tills blandningen tjocknat. Ta av från plattan och tillsätt 100 g grönmögelost. Krydda med salt och peppar.

Varva squashröran med lasagneplattor. Avsluta med att hälla över ostsåsen. Grädda i 30 minuter i 200 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar