Matbloggstoppen

måndag 24 augusti 2009

Brytbröd





Detta recept tog jag från påsen på Kungsörens kruskakli. Det blev gott och smakade väldigt nyttigt!

50 g jäst
5 dl fingervarmt vatten
2 tsk salt
1 msk sirap
1 1/2 msk olja
1 msk stött anis eller fänkål (jag tog kummin, hittade inte min fänkål)
4 dl kruskakli
ca 1,2 l vetemjöl

1. Smula ned jästen i en degskål. Häll över vattnet och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt övriga ingredienserna.
2. Arbeta degen kraftigt. Låt jäsa övertäckt med bakduk till dubbel storlek, ca 30 minuter.
3. Knåda degen. Dela i tre delar. Forma varje del till en rulle lika lång som plåten. Lägg dem på en plåt och skär varje längd i sex delar, inte för djupt. Bitarna ska hänga ihop.
4. Låt dem jäsa i ca 30 minuter.
5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar