Matbloggstoppen

tisdag 18 augusti 2009

Krämig linsgryta med basmatiris



Jättegod vardagsmat! Alla ingredienserna ska med för att det ska få den goda smaken. Det var så härlig brytning med den syrliga yoghurten och citronen. Kom också ihåg hur himla gott det är med färsk koriander, det var verkligen pricken över i:et.

Receptet taget från www.ica.se

3 dl röda linser
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 potatisar
1 morot
1 tsk malen spiskummin
1 tsk gurkmeja
1 krm kajennpeppar
1 tsk malen koriander
7 dl grönsaksbuljong
1 msk tomatpuré
1 tsk riven färsk ingefära
1 msk citronjuice
1 dl matyoghurt
1 knippe färsk koriander

Kryddigt basmatiris
3 dl basmatiris
1 kanelstång
4 hela kryddnejlikor
4 kardemummakapslar

Gör så här
1. Koka riset, med kryddorna, enligt anvisning på förpackningen.
2. Skölj linserna väl under rinnande kallt vatten.
3. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och tärna potatis och morot.
4. Fräs lök, vitlök och alla torra kryddor i olja i en tjockbottnad kastrull ett par minuter.
5. Tillsätt potatis och morot och låt fräsa med ytterligare några minuter. Rör om ibland.
6. Tillsätt vatten, buljongtärning och linser. Koka upp och låt koka ca 10 minuter utan lock, tills linserna är sönderdelade och potatis och morot är genomkokta.
7. Rör ner tomatpuré, ingefära och citronjuice. Tillsätt yoghurten och rör om. Smaka av med 1 tsk salt.
8. Klipp koriander eller persilja över vid serveringen. Bjud gärna ett naanbröd till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar