Matbloggstoppen

onsdag 2 september 2009

Pastagratäng med senap och örter




Enkel och bra vardagsmat är man alltid ute efter tycker jag. Detta receptet är mycket enkelt, men tar sin tid i ugnen. Receptet är taget från "Enkelt grönt".

4 portioner kokt pasta
3 dl kokta linser (svarta blir bäst, men funkar också med gröna)
100 g riven prästost
1 dl finstrimlad purjolök
1 pkt fryst persilja
2 msk frysta provensaliska örter
3 dl mjölk
1 dl matlagningsgrädde (men det går även byta denna mot mjölk, om man använder standardmjölk)
3 ägg
2-3 msk fransk senap
1/2 tsk salt
2 tomater

Blanda pasta, ost, linser, purjo och örter i en smord form. Vispa samman mjölk, grädde, ägg, senap och salt. Slå blandningen över pastan. Skiva tomaterna och fördela dem över pastan. Grädda i ugn i 175 grader i 40-50 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar