Matbloggstoppen

lördag 31 oktober 2009

Solrosbullar med äpple

.


samma blogg hittade jag också detta recept. Vi hade fått en hel del äpplen av min mamma och jag kände att det var läge att göra något med dem. Körde dubbel sats, här gäller det att fylla min frys! De blev goda och mycket saftiga.

Lös upp 1 pkt jäst i 5 dl ljummet vatten, tillsätt 2 msk matolja, 2 tsk salt och 2 rivna äpplen. Blanda runt och tillsätt sedan 2 dl solroskärnor, 3 dl havregryn, 3 dl grahamsmjöl och 5-6 dl vetemjöl. Låt degen gärna vara lite kladdig.
Låt jäsa i ca 40 minuter.
Baka ut till ca 15 matbröd och rulla de i solroskärnor innan de läggs på plåt att jäsa igen, i ca 25 minuter.
Grädda i 10-12 minuter i 225 graders varm ugn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar