Matbloggstoppen

måndag 19 oktober 2009

Falafel



Även detta recept är taget från www.arla.se.

Falafel kan vara jättegott, men man får inte äta det för ofta eftersom det är lätt att föräta sig på det. Detta recept är bra på det sättet att istället för att fritera så trycker man ut dem i små biffar och steker dem istället. Jag serverade mina i tortillabröd med lite sallad, gurka och kebabsås.

1 burk kikärter, 400 g
1 gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk mald spiskummin
1/2 tsk salt
1/2 dl hackad bladpersilja
2 krm harissa eller sambal oelek
2 msk majsstärkelse
3 msk olja


Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Skala och hacka löken. Mixa kikärter, lök, vitlök, spiskummin, salt, persilja, harissa, majsstärkelse och 1 msk smör-&rapsolja. Forma smeten till små ovala, platta bullar. Stek dem på medelvärme i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 2 min på varje sida.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar