Matbloggstoppen

måndag 19 oktober 2009

Paella med cashewnötter



Detta recept var väldigt bra! Lite sting i, men god blandning av fler grönsaker och kryddor. Receptet är taget ur "Stora vegetariska kokboken".

2 msk olivolja
1 msk smör
1 hackad rödlök
150 g arborioris
1 tsk mald gurkmeja
1 tsk mald spiskummin
1/2 tsk chilipulver
3 krossade vitlöksklyftor
1 skivad grön chilifrukt
1 tärnad grön paprika
1 tärnad röd paprika
1 burk minimajs, delade på längden
ett par msk svarta oliver
1 stor tomat, tärnad
4 1/2 dl grönsaksbuljong
75 g osaltade cashewnötter
50 g djupfrysta ärtor
salt och peppar

1. Hetta upp olja och smör i en stor panna tills smöret smält.
2. Lägg i den hackade löken och fräs tills den blivit mjuk.
3. Rör ned ris, gurkmeja, spiskummin, chilipulver, vitlök, skivad chili, paprika, majs, oliver, tomat och fräs på medelgod värme i ett par minuter.
4. Slå på buljongen och låt blandningen koka upp. Sänk värmen och låt småkoka i ca 20 minuter tills riset blivit mjukt.
5. Tillsätt cashewnötter och ärtor och låt koka med i ytterligare fem minuter. Smaka av med salt och peppar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar