Matbloggstoppen

lördag 31 oktober 2009

Risotto med sojamarinerade grönsaker



Detta recept gick snabbt och lätt att göra. Brytning mellan sälta och surt i risotton. Ofta eftersaltar jag en hel del, det gjorde jag inte med denna risotto.

Receptet är taget från Kikkomans sojaflaska.

6 msk soja (japansk)
1 tsk chilisås
1 msk citron
2 zucchinis, skivade diagonalt
225 g champinjoner, skurna i fyra delar
1 gul paprika, skivad
2 msk olivolja
225 g risottoris
9 dl grönsaksbuljong
25 g riven parmesan
ruccolablad (det missade dessvärre jag att det skulle vara med, jag älskar ruccola!)

1. Blanda soja. chilisås och citronsaft. Häll blandningen över grönsakerna och ställ åt sidan.
2. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna och rör ned riset. Tillsätt buljonen lite i taget under konstant omrörning på låg värme. Låt vätskan absorberas varje gång innan mer buljong tillsätts. Ta efter 25 minuter av pannan från spisen och tillsätt osten.
3. hetta upp en wokpanna med 1 msk olja. Fräs de marinerade grönsakerna i tre minuter. Tillsätt marinaden och fräs i två minuter till. Vänd ner riset och skeda upp i skålar. Toppa med ruccola.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar