Matbloggstoppen

måndag 30 november 2009

Frallor



Skulle baka lite vitt bröd till dottern som tyckte att sista omgången bröd var lite väl mörkt. Helt vitt är dock inte speciellt kul, utan jag kastade i lite havregryn och rågkross också.

50 g jäst
2 tsk salt
2 tsk socker
1/2 dl olivolja
6 dl vatten
1,5 l vetemjöl (jag tog bort några dl vetemjöl och tillsatte istället ett par nävar havregryn och rågkross)

Smula ned jäst i en bunke. Rör ut jästen med lite av degvätskan (värmd till 37 grader). Tillsätt resten av degvätskan, salt, socker och olja. Tillsätt mjöl. Låt jäsa i 30 minuter. Baka ut till frallor, låt jäsa i 30 minuter. Grädda i 250 grader i 8-10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar