Matbloggstoppen

tisdag 26 januari 2010

Pastagratäng med paprika och fårost



Pasta i alla former går hem hos mammas lilltjej. Denna gratäng formligen slukade hon. Jag förstår henne, den var god! Receptet taget från www.gronmat.net

10 dl pasta, typ penne eller fusilli
2 röda paprikor i tärningar
1 tärnad lök
2 hackade vitlöksklyftor
150 fetaost i tärningar
20 urkärnade och skivade svarta oliver (men jag körde hela!)
salt och peppar
4 dl kesella
2 tsk oregano
2 msk ajvar relish
1 tsk sambal oelek

Sätt ugnen på 200 grader. Koka pastan mjuk i saltat vatten. Stek paprika, lök och vitlök mjukt i lite olja. Blanda den kokta, avrunna pastan med paprikafräset, fårost och oliver och lägg i en smord, ugnseldfast form. Rör ihop kesellan med ajvar, sambalkrydda, oregano, salt och peppar. Bred röran över pastablandningen i formen och grädda cirka 25 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar