Matbloggstoppen

lördag 24 april 2010

Champinjonsallad




Har idag firat min födelsedag med närmaste familjen. Är helt slut nu! Bjöd på chilicanneloni och denna champinjonsallad. Den var jättegod! Serverades upp tillsammans med en vanlig grönsallad och tzatziki. Receptet är taget ur "Vegetariskt - Mat från Trädgårdscaféet Slottsträdgården Ulriksdal".

500 g champinjoner
1/2 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 kruka färsk basilika
1 tsk malen rosépeppar

1 tsk balsamvinäger
1-2 msk soja
3 msk grönsaksfond
4-5 msk olivolja
salt, peppar

Skär champinjonerna i mindre bitar, skär rödlöken i tunna ringar. Blanda i en skål och pressa över vitlök. Finhacka basilikan och tillsätt denna och rosépeppar. Blanda ingredienserna till dressingen ordentligt och häll den över grönsakerna. Låt salladen dra i ett par timmar i kylen före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar