Matbloggstoppen

söndag 18 april 2010

Lök- och olivtårta



Har precis kommit hem från Saras där vi träffades tre familjer. Vi har ju alltid en rätt var och Anna bjöd på Lök- och olivtårta. Har inget recept ännu, får återkomma om detta. Det var väldigt gott i alla fall! Sara hade dukat med finporslinet. Det tyckte jag var modigt, tre barn i tvåårs åldern var med...

Uppdatering: Har nu fått receptet av Anna. Det var taget från www.arla.se och kommer här!

4 gula lökar, ca 400 g
smör
2 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk timjan
4 ägg
2 dl Arla Köket riven gratäng
100 g svarta oliver

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva löken tunt. Fräs löken mjuk i smör i en stor stekpanna på svag värme. Rör ner grädden och krydda med salt, peppar och timjan. Låt det koka ca 10 min. och därefter svalna. Rör ner äggen i lökröran och häll alltsammans i en smord ugnssäker form, 23 cm diameter. Lägg i oliverna och strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Tips: Servera med bröd och en sallad. Kan göras klart i förväg och värmas vid servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar