Matbloggstoppen

torsdag 29 april 2010

Paella vegania



Jag föredrar helt klart råris framför fullkornsris. Det enda tråkiga med råris att koktiden är så lång, det ska koka i 45 minuter. Nästa gång jag kokar ris tänker jag göra en stor sats och sedan frysa ned. Herregud, det går inte att vänta 45 minuter på att riset ska koka.

Detta goda recept är taget från denna hemsida.

3 dl kortkornigt ris, gärna råris
6 dl vatten, 1 buljongtärning
½ tsk paprikapulver
gärna 2 krm spiskummin
½-1 paket (0,5 g) saffran
olivolja
1 lök, hackad
2 morötter, skivade
½ aubergine, i fjärdedelskivor
½ squash, i fjärdedelsskivor
1 stor röd paprika, strimlad
150 g svamp, skivad
2 st vitlöksklyftor, pressade
cirka 1 dl svarta oliver

Hetta upp olivolja i en kastrull. Fräs löken genomskinlig, tillsätt vitlök, paprikapulver och spiskummin och rör om. Häll på buljong, saffran och ris och låt koka på svag värme tills riset är mjukt, 20 minuter för vanligt ris, 40-45 minuter för råris. Under tiden riset kokar, hettar du upp olivolja i en stor gryta. Fräs morot och aubergine cirka 5 minuter. Häll i squash, paprika och svamp och fräs tills alla grönsaker är mjuka. Blanda i det kokta riset, tillsätt lite mer olivolja och rör om. Smaka av med salt och peppar. Blanda i en handfull oliver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar