Matbloggstoppen

torsdag 29 april 2010

Quorn med dill och gräslök




Vi hade besök i helgen och mannen i familjen är inte något fan av vegetarisk mat. Han gillar mer blodiga biffar. Så därför gjorde jag saker och ting skonsamt. Tog ett kycklingrecept från www.arla.se och översatte till quorn. Det blev jättegott! Jag älskar verkligen dill.

1 paket quornfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk smör
2 dl lätt crème fraiche
1 dl vatten
1/2 grönsaksbuljongtärning
1 tsk soja
1 msk honung
strimlat skal och pressad saft av 1/2 citron
2 msk hackad dill
2 msk hackad gräslök


Bryn quorn i smör på båda sidor i en stekpanna. Blanda crème fraiche, vatten, buljongtärning, soja, honung och citronsaft i en traktörpanna. Lägg i quorn och låt koka under lock ca 10 min. Strö över citronskal, dill och gräslök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar