Matbloggstoppen

söndag 18 april 2010

Vegetarisk lasagne



Till huvudrätt bjöd Sara på en jättegod lasagne. Receptet hade hon tagit från www.tasteline.com. Rotselleri i lasagne var verkligen jättesmaskigt. Tydligen hade hon köpt något färdigt lasagnekit som hon utgick ifrån.

2 stora gula lökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
1/4 rotselleri, grovt riven
1 msk olja
1 liten squash
1 grön pepparfrukt
3 tomater
4 mjölk
9 dl vatten
1 paket Knorr family Lasagne
3 mozarellaostar
250 g broccolibuketter i bitar


1. Sätt ugnen på 200 °C.

2. Fräs lök, vitlök och selleri i Becel under omrörning, ca 5 minuter.

3. Skär squash, pepparfrukt och tomater i tärningar. Lägg ner dem i lök- och sellerifräset. Tillsätt mjölk, vatten och såsmix, låt koka upp under omrörning.

4. Varva sås, mozzarella i skivor och lasagneplattor i en eldfast form. Starta med såsen och avsluta med mozzarella.

5. Koka broccolibuketterna i 1 minut i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och fördela broccolin över lasagnen.

6. Tillaga lasagnen i mitten av ugnen, ca 30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar