Matbloggstoppen

lördag 24 april 2010

Vetelimpa med brie, tomat och basilika



Till maten bjöd jag också på detta mycket goda bröd, även detta recept är taget ur Ulriksdal kokboken. Supergott! Flera av gästerna kommenterade hur gott det var.

5 dl vatten
50 g jäst
1 tsk sirap
2 tsk salt
9-10 dl vetemjöl
150 g brieost
10 strimlade soltorkade tomater
12-15 strimlade färska basilikablad

Värm vattnet till ca 37 grader. Rör ut resten i lite av vattnet och blanda sedan ner sirap, salt och resten av vattnet tillsammans med nästan allt mjöl. Låt degen jäsa övertäckt i ca 45 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen till en platta i ungefär samma storlek som ett A4 ark. Skiva osten och fördela den över degens ena långsida tillsammans med strimlade tomater och basilikablad. Rulla ihop till en limpa och kläm till den ordentligt i ändarna. Låt brödet jäsa i 15 minuter och grädda i 30-40 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar