Matbloggstoppen

torsdag 16 december 2010

Hallonrutor med kardemumma och vit choklad



Den stora fördelen med att baka i långpanna är att det blir väldigt mycket fikabröd som räcker länge. Den stora nackdelen är att det blir väldigt mycket fikabröd som räcker länge.

Dessa hallonrutor var goda, men ni vet hur det är med vissa kakor. Man kan trycka i sig hur många som helst. Trots att detta var en god kaka, kunde jag inte äta hur många som helst och sambon rör dem inte i frysen så jag antar att han inte var så förtjust?

Kardemumma är jättegott, och det är hallon också. Kul kombination så det är värt att testa detta recept. Fast kanske när man ska ha storkalas? Nästa gång tror jag också att jag gör satsen i den vanliga ugnsformen som kommer med ugnen. Har en mindre ugnsform som jag brukar använda till denna typen av recept för det är snyggare att få kakan hög. Med detta recept kändes det dock som det blev väldigt mycket kaka och inte tillräckligt mycket hallon/choklad på varje bit. Receptet är taget ur ”Lättbakat”.

200 g smör

3 stora ägg

3 dl strösocker

8 dl vetemjöl (480 g)

1 msk bakpulver

1 msk finstött kardemumma

4 dl lättfil eller lättmjölk

250 g hallon, färska eller frysta och otinade

100 g vit choklad

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Smält smöret och låt det svalna.

3. Vispa ägg och socker pösigt.

4. Rör ner det smälta smöret.

5. Blanda vetemjöl, bakpulver och stött kardemumma och rör ner i -smeten.

6. Tillsätt mjölk och rör till en jämn smet.

7. Bred ut smeten i en långpanna, cirka 30×40 cm, klädd med bakplåtspapper.

8. Strö över hallonen.

9. Grädda på nedersta falsen i ugnen i 20 minuter tills kakan börjar få färg. Med färska bär kan gräddningstiden bli något kortare.

10. Hacka chokladen och strö den över kakan.

11. Grädda i ytterligare cirka 5 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar