Denna mycket goda chokladkaka rekommenderas! Receptet är taget ur Ulriksdalsboken. Jag har gjort receptet två gånger och nu andra gången halverade jag kolakrämen, tyckte den flöt ut överallt första gången.
200 g smör
2 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 dl kakao
Kolakräm:
3 dl vispgrädde
2 dl socker
3 msk sirap
150 g mörk choklad
150 g smör
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Rör ihop ägg och socker och rör ner det smälta smöret. Blanda mjölk, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en skål och vänd ner det i smeten. Häll i smord och bröad form. Grädda i 20-25 minuter. Stjälp upp och låt svalna.
Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en gryta. Koka i 20-30 minuter tills krämen har tjocknat ordentligt. Rör ner smöret och låt krämen svalna. Bred över kakan. Servera med glass eller grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar