Matbloggstoppen

måndag 7 februari 2011

Blåbärsscones med citron



Scones tycker jag är väldigt käckt till mellanmål ibland. Inget man äter varje dag, men när man bjuder hem någon på lite mellis så är det trevligt att servera färska scones. Dessa var jättegoda! De bjöd jag på i förra veckan när vi hade besök till mellis. Givetvis med en god smoothie också.

Receptet är taget ur "A piece of cake".

7 ½ dl vetemjöl
½ tsk salt
1 ½ tsk bakpulver
½ dl råsocker
125 gram kallt smör
1 ägg
2 dl mjölk
skal av 2 citroner
1 ½ dl blåbär

1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver, råsocker och rivet citronskal i en bunke.
3. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.
4. Vispa samman ägg och mjölk.
5. Blanda vätskan och de torra ingredienserna till en deg.
6. Vik försiktigt in blåbären i degen utan att de mosas sönder.
7. Platta ut degen till en längd, cirka 3 centimeter tjock, på mjölat bakbord och skär den i trekantiga bitar eller stansa ut ringar.
8. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, pensla med uppvispat ägg och strö över lite råsocker.
9. Grädda gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar