Matbloggstoppen

torsdag 24 februari 2011

Bönbiffar i pitabröd



Dessa bönbiffar var väldigt goda och höll ihop jättebra! Receptet är taget från Arla och där används keson med chili. Den tycker jag inte är alls lika god längre sedan de tillsatt röksmak så jag använde vanlig keso och kryddade upp den lite. Muskoten missade jag faktiskt i stressen som var att hastigt fixa kvällsmat till hungrig familj.

4 pitabröd
1 burk kokta kidney bönor, 400 g
2 krm riven muskotnöt
1 krm svartpeppar
1 ägg
1/2 tsk salt
1 dl finhackad purjolök
1 tsk strösocker
125 g cottage cheese, KESO® chili
1 dl ströbröd
1/2 dl finhackad persilja
smör
2 tsk fransk senap

M
ixa bönorna med ägget. Blanda purén med purjolök, cottage cheese och persilja. Smaksätt med senap, kryddor, salt och socker. Tillsätt ströbrödet och låt svälla ca 10 min. Forma till 8 biffar. Stek dem på medelvärme i smör i en stekpanna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar