Matbloggstoppen

tisdag 22 februari 2011

Chokladtryffel med hallon




I år bestämde vi oss för att inte uppmärksamma Alla hjärtans dag. Det går inte att göra/ha en romantisk middag med en nyfödd bebis hemma. Inte heller kan jag komma iväg och köpa något speciellt till min sambo.

Min sambo och dotter gjorde istället dessa chokladtryfflar för att uppmärksamma dagen på något vis i alla fall. Jag smakade en. Tyvärr så kraschade de ut ur kylskåpet och tallriken gick sönder och de var förlorade men sambon hade väl hunnit sätta i sig några innan dess!

Receptet är taget ur Metro.

125 gram grädde
125 gram frysta hallon
400 gram mörk choklad
20 gram honung
mörk choklad
kakao

1. Bryt chokladen i en skål. Kör hallon i en mixer och sila. Koka upp hallon, grädde och honung. Mixa med stavmixer. Sila över chokladen, rör slätt.
2. Plasta. Låt stå över natten.
3. Rulla tryfflar, ställ i kyl.
4. Smält choklad i ett vatten bad. Ta lite på händerna och rulla tryfflarna så de blir täckta. Rulla i kakao.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar