Matbloggstoppen

onsdag 16 februari 2011

Hallon- och chokladrutor



"Mamma, jag vill baka!" utbrast dottern häromdagen. Stolt mamma gjorde givetvis dottern till lags och vi bakade dessa rutor tillsammans. Receptet kommer från "Kladdiga kakor" men där används färska eller frysta tranbär istället för hallon som jag valde. Jag skar dem i små mumsbitar. Sedan fick vi frysa in dem eftersom dottern kände att de skulle sparas till kusinerna. Jag provsmakade en i smyg. Goda, men tycker nog att de kunde ha varit lite sötare till och med...

150 g smält smör
150 g finhackad mörk choklad
2 dl socker
3 ägg
200 g färska eller frysta tranbär
2 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 200°. Smörj en rektangulär bakform som rymmer ca 1 liter.

Smält smör och choklad och rör om tills all choklad smält. Tillsätt socker, ägg och tranbär. Häll eller sikta i mjölet och rör om ordentligt. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Låt svalna före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar