Matbloggstoppen

måndag 7 mars 2011

Banankrabelurer



Är säker på att jag skrivit ett inlägg om krabelurer tidigare och att jag då inte var speciellt imponerad. Efter att ha läst på www.kryddburken.se att man måste steka på låg värme så har jag helt ändrat uppfattning. Herregud vilka små smaskiga saker. Extra gott var det att göra det på banan. Receptet är också taget från kryddburken.

1,5 dl strösocker
2 ägg
2,5 dl mjölk
5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
2 stora mosade bananer

Vispa ägg och socker för hand till en jämn smet. Blanda ner övriga ingredienser. Rör om tills smeten är jämn och slät. Klicka ut 3 msk vardera till små plättar i stekpannan och stek i smör på låg värme. Doppa i socker blandat med kanel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar