Matbloggstoppen

tisdag 8 mars 2011

Enchiladas med kikärter



Det här är perfekt att kasta ihop en fredagkväll! Receptet är taget från www.ica.se och är superlätt och jättegott.


  • 2 gula lökar
  • 1 msk smör
  • 1 burk tomater
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 burk kikärter
  • 4 stora eller 8 mindre tortillabröd
  • 2 dl riven ost
  • 1 squash (ca 250 g)
Skala och skiva löken. Skölj och tärna squashen. Fräs lök och squash i matfettet i en stekpanna. Häll över tomatkross och krydda med spiskummin, koriander, salt och peppar. Låt puttra ca 5 min.

Spola hastigt av kikärterna med kallt vatten och låt rinna av. Vänd ner kikärterna i tomatröran. Fördela röran på tortillabröden och rulla ihop. Lägg rullarna i en lätt smord ugnssäker form. Strö över osten.

Gratinera mitt i ugnen i 250°C, ca 10 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar