Matbloggstoppen

onsdag 30 mars 2011

Lasagne med halloumi och paprika



I lördags bjöd jag på denna lasagne. Väldigt god och snygg. Konstigt nog smakade det inte halloumi vilket var konstigt. Sedan blev det inte lika hög och stor som en vanlig lasagne, så det kändes snålt att ställa fram den till fyra vuxna och två barn. Receptet är taget från www.coop.se.

1 hackad gul lök
1 hackad vitlöksklyfta
2 tärnade paprikor
1 msk oregano
1 msk olivolja
4 dl krossade tomater
1 krm svartpeppar
1 tsk salt
ev 2 tsk sambal oelek

3 msk smör
3 msk mjöl
6 dl mjölk
200 g riven halloumi
300 g färska lasagneplattor

1 msk hacka persilja

ryn lök, vitlök, paprika och oregano i olivolja i en stor stekpanna eller gryta, 3 minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka 10 minuter.

Smält smöret i en kastrull, dra ner värmen och vispa ner mjölet. Tillsätt mjölken lite i taget under vispning. Låt koka upp under omrörning och tillsätt den rivna osten.

Blanda såserna men spara cirka 2 deciliter av den vita såsen till lasagnens översta lager. Varva de blandade såserna med pastaplattorna i tre lager, i en ugnsfast form. Tryck till de sista plattorna lite extra och toppa med den sparade såsen och persiljan.

Grädda i ugnen 15-20 minuter tills lasagnen fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar