Matbloggstoppen

torsdag 7 april 2011

Grön makaronipudding



Detta recept är taget från www.ica.se och är bra vardagsmat tycker jag. Det enda är att jag saknar protein i rätten, tycker gott att man kan blanda ned lite sojakorv eller vegetariskt bacon. Det ska jag göra nästa gång! Dottern vägrar fortfarande att äta spenat, hon satt och plockade ut makaronerna bara.

4 dl makaroner
1 gul lök
1 msk smör
2 paket tinat, grovhackad spenat á 250 g
1 tsk salt
2 krm riven muskot
1 krm peppar
3 ägg
4 dl mjölk
1 1/2 dl riven ost
1/2 tsk salt

Koka snabb- eller idealmakaroner i rikligt med lättsaltat vatten i en gryta enligt förpackningens anvisning. Låt rinna av.

Skala och hacka löken. Fräs den i margarin eller smör i en stekpanna. Tillsätt bladspenaten och låt fräsa tills all vätska kokat in. Krydda med salt, riven muskot och peppar. Varva makaroner och spenat i en lätt smord ugnssäker form.

Vispa samman äggen med mjölken. Blanda i riven ost, gärna färskriven parmesanost och krydda med salt. Häll äggstanningen över makaronerna. Grädda i 200°C, ca 35 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar