Matbloggstoppen

onsdag 20 april 2011

Quorn med tomater



För de köttätare som tycker att det är svårt att bjuda hem vegetarianer på middag är tipset att ta ett kycklingrecept och använda quorn istället för kyckling. Sedan behöver man också översätta vissa av ingredienserna till "vegetarianska" men det brukar vara lätt (ofta rör det sig om buljongen). Känner härhemma att jag får nog göra quorn i alla fall en gång i veckan. Lilltjejen är inne i en jobbig matperiod nu, men quorn äter hon. Sedan älskar hon oliver också, men vilket barn gör inte det? Detta recept var med andra ord populärt. Taget ur en gammal Metro.

1 paket quornfiléer
1 msk olja
1 dl vatten
2 dl grädde
1 msk grönsaksfond
6 soltorkade tomater i olja
1/2 tsk rosmarin
1/2 tsk sambal oelek
10 svarta oliver
basilika
salt, peppar

1. Skär tomaterna i strimlor.
2. Hetta upp olja, krydda quorn och bryn dem. Häll på vatten, grädde och fond.
3. Tillsätt tomater, rosmarin och sambal oelek, låt puttra i 10 minuter.
4. Rör i oliver och hackad basilika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar