Matbloggstoppen

söndag 3 april 2011

Rågbaguetter



Goda baugetter bakade jag häromdagen. Receptet är återigen taget från "Brödglädje". Håller väl mer eller mindre på att baka mig igenom den boken!

50 g jäst
5 dl vatten
3 tsk salt
4 dl fint rågmjöl
10 dl vetemjöl
grovt rågmjöl till utbakningen.

Smula jästen i en degbunke. Värm vattnet till fingerteperatur, häll det i bunken och rör tills jästen har löst sig. Tillsätt salt och mjöl. Arbeta degen smidig och låt jäsa i 30 minuter. Ta upp på bakbordet, dela i fyra delar och rulla till längder nästan lika långa som plåtens långsida. Rulla i grovt rågmjöl och lägg på plåten. Jäs under bakduk i 60 minuter. Grädda i 250 grader i 10-12 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar