Matbloggstoppen

söndag 10 april 2011

Squashplättar med majs



Dessa goda plättar kan jag rekommendera för en lättare lunch! Eller som förrätt kanske. Lilltjejen tyckte inte om dem, men hon är verkligen i en jobbig matperiod nu så det ska ni inte fästa någon vikt vid. Receptet är för två personer och taget från www.dn.se.

1 liten squash, ca 250 g
2 dl majskorn
5 cm finstrimlad purjolök
ca 1/2 röd, urkärnad chilifrukt
1 ägg
3 msk vetemjöl
salt och peppar

TILL SERVERING:
1 avokado
ev blad av färsk koriander
citron- eller limeklyftor
ev gräddfil

Riv squashen på rivjärnets grövsta sida. Lägg i en sil och pressa ut lite av vätskan om rivet känns blött.

Blanda strimlorna med majs, purjolök, finhackad chilifrukt, ägg, vetemjöl, salt och peppar.

Värm en stekpanna med lite matfett och klicka ut 2-3 plättar åt gången. Stek på måttlig värme 2-3 minuter på vardera sidan.

Skiva avokadon, pressa över lite citron och strö eventuellt över korianderblad.

Servera plättarna med avokado, citron- eller limeklyftor att pressa över och eventuellt en klick gräddfil.


2 kommentarer: