Matbloggstoppen

onsdag 6 april 2011

Stekta bönor till tacos



Här i familjen gick åsikterna isär när det gäller dessa stekta bönor. Jag som lade till en klick sambal oelek på mina bönor tyckte att de var jättegoda. Sambon som inte lade till något starkt tyckte att de var lite smaklösa. Receptet är taget från www.dn.se och är för två personer. Istället för tacoskal använde jag tortillabröd.

1/2 gul lök
1 röd paprika
2 dl kokta röda bönor (kidney beans)
1 dl krossade tomater
1 tsk chilipulver (mexikansk kryddblandning)
salt och peppar
4 tacoskal

Hacka lök och paprika i tärningar. Stek dem i olja utan att löken tar färg. Lägg i bönorna, stek och mosa dem lätt.
Häll på tomatkross, krydda och stek 6-7 minuter under omrörning.

Fyll röran i tacoskal och lägg i exempelvis tomat, strimlad paprika, lök, skivad avokado och inlagd jalapenopeppar; skivad avokado blir extra matigt.

I stället för tacoskal kan man använda mjuka, lätt värmda tortillabröd och vika till wraps kring fyllningen bönorna och favoritgrönsakerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar