Matbloggstoppen

fredag 13 maj 2011

Bulgur med kikärter och feta



Så härliga färger va!



Lilltjejen som spottar ut couscous och bulgur åt detta med glad aptit. Kikärterna gick också ner fast de aldrig uppskattas annars. Det var väl paprikorna som uppvägde. Spenaten sköt hon som vanligt åt sidan. Jaja, hon kan ju inte gilla alla grönsaker. Detta var i allafall jättegott, receptet är taget från www.ica.se.

3 dl bulgur
6 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
100 g fetaost
2 dl yoghurt
1/2 krm svartpeppar

3 paprikor i olika färger
2 vitlöksklyftor
2 tsk smör
1 burk kikärter (400 g)
1 påse färsk spenat (150 g)
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

1. Koka bulgur i vatten och buljongtärning i ca 10 minuter. Låt det stå att dra ca 5 minuter.
2. Mosa fetaosten och blanda med yoghurt och peppar.
3. Kärna ur paprikorna och skär dem i bitar. Skala och hacka vitlöken. Fräs paprika och vitlök i smör i en stor stekpanna i några minuter. Vänd ner fräset i bulgurn.
4. Låt kikärterna rinna av och värm dem i stekpannan. Vänd runt spenaten i pannan någon minut och blanda ner allt i bulgurn. Smaksätt med salt och peppar. Servera med såsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar