Matbloggstoppen

tisdag 3 maj 2011

Kikärtsfyllda quesadillas



Mättande är dessa, man orkar verkligen inte hur mycket som helst. Mängden kikärter är hög så jag antar att det är det som gör att man blir så himla mätt. Perfekt en fredagkväll när man vill ha något enkelt och snabbt. Recpetet är taget från www.ica.se.

2 burkar (à 400 g) kikärter
2 gula lökar
1/2 msk olja
1 krm salt
1 krm peppar
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
1 tsk oregano
4 tomater
1/2 msk olja
75 g ost. max 17% fett
340 g tortillabröd

Spola hastigt av kikärterna och låt dem rinna av. Skala och hacka löken. Skölj och tärna tomaterna. Riv osten. Fräs löken i 1/2 msk olja ca 5 min. Tillsätt kikärterna och tomaterna och krydda med 1 tsk salt, 1 krm peppar och gärna 1 tsk vardera av spiskummin, koriander och oregano. Lägg ut hälften av tortillabröden på en bakpappersklädd plåt. Fördela kikärtsröran ovanpå och strö över osten. Lägg på resterande tortillabröd. Pensla ovansidan på tortillabröden med 1/2 msk olja. Gratinera mitt i ugnen i 225°C, ca 10 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar