Matbloggstoppen

lördag 14 maj 2011

Linsbullar



Dessa linsbullar är inte så tokiga! Problemet är bara att de kunde var lite hårdare. Funderar nästa gång på att blanda ner lite ströbröd och ägg för att se om det hjälper. Receptet är taget från www.ica.se och det finns lite olika smaksättningar på dem.

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
2-3 potatisar (ca 200 g)
2 dl röda linser
ca 3 dl grönsaksbuljong
(tärning + vatten)
kikärtsmjöl
smör till stekning

1. Finhacka lök och vitlök. Fräs i olivolja i en kastrull utan att det tar färg.
2. Skala och tärna potatisen. Lägg i kastrullen tillsammans med linserna. Låt alltsammans fräsa ihop någon minut. Häll på buljongen och sänk värmen.
3. Koka i 20-30 minuter eller tills alltsammans är mosigt. Späd med mer vaätska om det kokar torrt.
4. Mosa den varma linsröran med en gaffel. Krydda med salt och peppar. Låt smeten stå i kylskåpet till nästa dag
5. Forma små bullar, rulla dem i mjölet. Stek i smör.

Extra "juliga" blir linsbullarna med en gnutta kryddpeppar. Lite Medelhavssmak får de med hjälp av finhackad timjan. Gillar du däremot indiska smaker? Använd lite curry, spiskummin och kanel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar