Matbloggstoppen

måndag 9 maj 2011

Quorn med spansk saffranssås



Återigen, ett recept från "100 goda gröna rätter" en förträfflig liten kokbok. Detta blev riktigt gott och lätt var det också. Populärt här hemma eftersom sambon gillar saffran och lilltjejen gillar quorn.

5 dl vatten plus en buljongtärning
300 g frysta quornbitar
1 msk olja
1 msk soja

20 sötmandlar
2 skivor vitt bröd utan kanter
2 vitlöksklyftor i skivor
1 dl persilja
2 msk olivolja
1 paket saffran
1/2 tsk salt
1/2 krm svartpeppar
1 dl creme fraiche
1 dl vitt vin

Koka upp vatten och buljong. Stek quorn i några minuter. Tillsätt soja och ungefär 2 dl buljong. låt sjuda under lock i ca 5 minuter.

Lägg mandel, bröd, vitlök och persilja i matberedare och kör till smulor. Fräs i olja i någon minut.

Häll på 3 dl buljong och tillsätt saffran, salt och peppar. Koka såsen ett par minuter. Avsluta med creme fraiche och vitt vin. Blanda i quorn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar