Matbloggstoppen

tisdag 10 maj 2011

Risi bisi med hetta



Fortsätter veckan med "100 goda gröna rätter". Tillslut har jag väl lagt upp alla recepten här så ni inte behöver köpa boken! Detta var en mycket lättlagad rätt, speciellt som vi hade ris över från en annan måltid. Här skulle man nog kunna lägga med lite tofu också för att förhölja proteininnehållet. Rätten serverades annars med kokta ägg.

2 dl ris
1 rödlök i skivor
2 vitlöksklyftor i skivor
1 msk olivolja
1 tsk curry
3 dl strimlad purjo
2 msk sweet chilisås
1 msk ostronsås (finns vegetarisk!)
2 msk soja
125 g gröna ärter
6-8 cocktailtomater

2 dl matlagningsyoghurt
2 msk sweet chilisås
1 dl strimlad basilika

Koka riset. Fräs lök, vitlök i olja med curry. Blanda ner purjo och fräs med i någon minut.

Tillsätt riset. Smaksätt med sweet chili, ostronsås och soja. Rör ner ärterna. Smaka av. Blanda yoghurt med sweet chili och basilika.

Lägg upp riset och garnera med tomater. Servera med sås, ägg och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar