Matbloggstoppen

fredag 24 juni 2011

Chokladrutor med kaffeglasyr



Glad midsommar på er! Vad passar inte bättre på midsommar än en god kaka? Detta receptet var väldigt gott måste jag säga. Taget ur nya favorittidningen "Hembakat". Gjorde en sats och tog med till dagis för att önska glad sommar. Jag tycker att man ska visa uppskattning mot andra människor. Vet själva hur glada vi blir på jobbet när vår fastighetsägare ger oss flera kilo godis varje jul. Ätbara presenter är alltid kul och denna kaka var lätt att svänga ihop i en långpanna.

300 g mörk choklad
300 g smör
4 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk konjak eller 1/2 tsk kanel (jag valde spriten!)

5 dl florsocker
3 1/2 msk kallt starkt kaffe

riven mörk choklad

1. Sätt på ugnen på 200 grader. Klä en långpanna, 25 x 35 cm med ett bakplåtspapper.
2. Bryt chokladen i bitar och smält tillsammans med smör i en kastrull. Vispa ihop ägg och socker.
3. Blanda mjöl och bakpulver i en skål.
4. Rör ner chokladblandningen och mjölet i äggsmeten tillsammans med smaksättning.
5. Häll smeten i långpanna och grädda kakan i nedre delen av ugnen tills den är torr, ca 15 minuter. Låt svalna på galler.
6. Glasyr: Rör florsocker och kaffe till en smet och bred över kakan. Strö över riven choklad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar