Matbloggstoppen

måndag 27 juni 2011

Couscous med curryfrästa grönsaker



Detta recept från www.ica.se är smaskig vardagsmat! Bra blandning på olika smaker. Jag missade dock att köpa broccoli och svarta oliver så jag fick köra utan det. Trots att lilltjejen sade att hon inte ville äta detta så gjorde hon faktiskt det. Om man steker i olja istället för smör så blir recpetet veganskt.

4 dl grönsaksbuljong
4 dl couscous
1 stor aubergine
olivolja
vitlök
2 dl passerade tomater
salt, svartpeppar
socker
250 g blomkål
250 g broccoli
1 msk smör
1 tsk curry
svarta oliver
rostade solrosfrön

Koka upp buljongen i en kastrull. Tillsätt couscousen och låt stå med locket på ca 5 minuter.

Tärna auberginen och stek i olivolja med några vitlöksklyftor. Häll på de passerade tomaterna. Låt såsen puttra på svag värme i 15-20 minuter. Smaka av med salt, peppar och en gnutta socker för att få en godare tomatsmak.

Koka under tiden blomkål och broccoli knappt mjuk i lättsaltat vatten. Låt rinna av och fräs sedan i smör och curry. Smaka av alltsammans med salt och peppar.

Lägg upp på fat/tallrik och strö solrosfrön och svarta oliver över couscousen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar