Matbloggstoppen

torsdag 9 juni 2011

Fänkålsgryta med gremolata



Snart har jag väl bloggat om alla recept i "100 goda gröna rätter" tror jag! Denna gryta var väldigt god faktiskt. Tog inte lång tid att göra heller, perfekt för en vardag.

700 g fänkål
2 gula lökar
100 g champinjoner i skivor
2 msk olja
1 burk tomater
1-2 dl vatten
1 buljongtärning
1 tsk salt
1 dl creme fraiche

rivet skal av en stor citron
1 1/2 dl hackad persilja
2 finstrimlade vitlöksklyftor

1. Dela fänkålen i 4-6 klyftor. Ta bort rotstocken och de tjocka stjälkarna. Skala och klyfta löken. Färs lök och svamp i olja i några minuter i en stor gryta.
2. Lägg i fänkålen, häll på tomaterna och späd med vatten. Tillsätt buljong. Salta och låt allt koka på svag värme i ca 15 minuter. Runda av med creme fraiche.
3. Blanda citronskal, persilja och vitlök. Strö över grytan. Servera med ris eller pasta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar