Matbloggstoppen

lördag 18 juni 2011

Långpannerutor med havrekli



Ibland när inspirationen tryter tar man bara upp en av de många förpackningar man har i sitt skåp och följer receptet som står skrivet på baksidan. Detta var ett mycket lyckat recept som jag hittade på Kungsörnens havrekliförpackning. Jättelättbakat eftersom det bara rörde som en jäsning. Kommer att baka detta igen, den saken är klar!

1 pkt jäst
8 dl ljummet vatten (37°)
4 tsk salt
1 msk farinsocker
1 msk stött kummin
300 g havrekli (en förpackning om du väljer Kungsörnen)
1-1,2 l vetemjöl

1. Smula jästen och rör ut med vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta till en smidig, inte för fast, deg.
2. Skrapa ned degen i en smord långpanna och tryck ut till en jämn täckande degplatta. Skåra rutorna och nagga ytan med en gaffel. Dela i tjugo bitar. Täck över med bakduk och låt jäsa i minst 45 minuter.
3. Skjut in plåten på mittfalsen i ugnen och grädda i 25 minuter i 225 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar