Matbloggstoppen

torsdag 28 juli 2011

Kardemummakaka



För er som vill bjuda på bullar men inte orkar stå och baka en massa bullar är detta receptet perfekt. Med smak av kardemumma och pärlsocker på toppen påminner den väldigt mycket om ljuvliga kardemummabullar. Min blev tyvärr inte så fin eftersom jag satte in den i en alldeles för varm ugn. Men god är den. Recpetet är taget från www.ica.se och man kan faktiskt servera denna varm, något som jag inte gör med mjuka kakor annars. Så den är perfekt på det sättet också! Besöket trillar in om en timme, kasta ihop denna kakan och avnjut den till kaffet. Eller i mitt fall, te.

100 g smör
3 dl socker
1 ägg
1 msk grovt stött kardemumma
5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 1/2 dl mjölk
3 msk pärlsocker

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Rör matfett och socker smidigt. Tillsätt ägg och kardemumma.
  3. Blanda vetemjöl med bakpulver och tillsätt blandningen växelvis med mjölken så att smeten blir väl blandad.
  4. Smörj och bröa en rund 2-liters kakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Häll smeten i formen och strö över pärlsocker.
  5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 45 minuter. Gör stickprov, kakan ska vara genomgräddad.
  6. Låt svalna på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar