Matbloggstoppen

tisdag 5 juli 2011

Linscurry



Om man vill fega lite med indisk mat så är detta receptet värt att pröva. Det var försiktigt med kryddning, varken starkt eller speciellt mycket kryddor. Krämig av kokosmjölken, vilket gör den ännu mer ofarlig. Så för er som inte har testat indiskt så är denna curry värd att göra som en inkörsport. Vet inte var jag har tagit receptet ifrån.

2 dl röda linser
2 tsk curry
2 krm paprikapulver
2 krm gurkmeja
2 hackade vitlöksklyftor
1 hackad gul lök
en bit färsk ingefära, ca 2-3 cm
1 lagerblad
2 dl kokosmjölk
vatten
1 tsk salt
några nävar spenat

Skölj linserna.

Fräs lök i några minuter tills den blivit mjuk. Tillsätt vitlök, ingefära och kryddor. Fräs i en minut. Tillsätt koksosmjölk och någon deciliter vatten. Koka upp och låt sjuda tills linserna är mjuka. Tillsätt mer vatten om det behövs. Blanda i spenat. Smaka av med salt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar