Matbloggstoppen

torsdag 7 juli 2011

Ninas kidneybönburgare



Dessa biffar är inte dumma! Man kan ju krydda upp dem lite så det blir lite starkare om man vill. Goda och håller ihop bra är mitt betyg! Receptet är taget från www.tasteline.com

2 burkar kidneybönor
1 finhackad lök
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
1/2 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1/2 buljongtärning, smulad
2 msk tomatpuré

1. Mal bönorna i matbredare. Fräs löken. Tillsätt vitök och sambal oelek i slutet av stektiden.
2. Tillsätt kryddorna, buljongtärning och tomatpuré. Rör ner bönmoset och tillsätt mjöl och smeten är för lös. Smaka av med salt och peppar.
3. Låt stå och dra en stund. Forma till burgare och stek i olja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar