Matbloggstoppen

söndag 14 augusti 2011

Banankaka/bananmuffins



En av de allra bästa banankakor som jag har bakat är detta recept taget från www.ica.se. Helt underbar kaka och alla älskar verkligen den. Kollade lite på kommentarerna som var lämnade där och någon hade visst bakat kakan som muffins istället så det provade jag på. Fast jag får nog säga att de passar bättre som kaka. Det är ju lite fett i dem så de satt väldigt hårt mot muffinsformen... Gräddade dem i 200 grader i 15 minuter.

75 g smör
2 1/2 dl socker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 g choklad
2 1/2 dl mjöl
1 tsk bikarbonat

  1. Smält fettet i en kastrull. Låt svalna. Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna.
  2. Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka blockchokladen. Blanda ihop mjöl, blockchoklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem.
  3. Häll blandningen i väl smord, bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i 30-40 minuter, 175°C. Den ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar