Matbloggstoppen

tisdag 30 augusti 2011

Chokladkolakakor



Blir man trött på vanliga kolasnittar så kan man testa dessa. Själv föredrar jag vanliga kolasnittar, men ibland måste man variera sig. Tog receptet från "100 % choklad" av Barbro Lönngren.

100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
2 msk ljus sirap
2 msk kakao
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Rör smör riktigt poröst med socker och sirap. Tillsätt vetemjöl blandat med kakao, vaniljsocker och bakpulver.

Lägg ett bakplåtspapper på en plåt eller smörj plåten lätt. Dela degen i två bitar, rulla ut till längder. Platta ut längderna på plåten, räffla dem med gaffel.

Grädda i 175 graders ugnsvärme i 15-20 minuter. Låt längderna svalna lite (men inte kallna) innan de skärs i bitar. Skär dem gärna lite på snedden. Låt kakorna ligga kvar på plåten tills de är alldeles kalla.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar