Matbloggstoppen

onsdag 3 augusti 2011

Paprikarisotto med aubergine



Denna risotton var mycket god! Jag har gjort den förrut men då inte tagit med valnötterna, men de gjorde verkligen pricken över iet så de ska vara med! Vi åt den till lunch, men hade passat bättre som lite festlig helgmat. Receptet är taget från www.dn.se och är för två personer.

1 liten gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 1/2 röd paprika i tärningar
2 krm paprikapulver
2 1/2 dl avorioris
7 dl grönsaksbuljong
salt och peppar
1 dl färskriven parmesanost
1 msk smör
hackad persilja
1 aubergine
salt och peppar
olivolja
ev hackade valnötter

Sätt ugnen på 200 grader.
Fräs upp den hackade löken, paprikan och paprikapulvret i lite olja i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt det torra riset och låt även detta fräsa med några minuter. Tillsätt sedan ett par deciliter het buljong i taget, allt eftersom riset absorberar vätskan.

Riset ska inte vara helt genomkokt utan ha aningen bitmotstånd kvar. Rör ner riven ost, smör och hackad persilja, smaka av med salt och peppar. Risotton bör vara lite krämig i konsistensen.

Medan risotton kokar: skiva auberginen i klyftor på längden, pensla med olja, salta och peppra. Lägg ut på en plåt och stek skivorna i ugnen cirka 15-20 minuter. Strö eventuellt över hackade valnötter de sista fem minuterna så att de blir lite rostade. Servera auberginen till risotton.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar